Aktiviteter
i området rundt Cagnes sur Mer

Gatevandring
Den mest sannsynlige aktiviteten for de aller fleste som kommer til HautKart over Haut de Cagnes - klikk for større utgave de Cagnes er antagelig at man spaserer rundt i de trange gatene og lar seg facinere av sjarmen og mystikken i denne middelalderbyen. Man blir imponert av de mest usannsynlige bygnings-konstruksjoner hvor ingen vinkler er rette og hvor kjelleretasjen på den ene siden av huset viser seg å være 2 etasje på andre siden. Veldig snart går tankene over i hvordan det var i denne byen - utenfor og innenfor bymuren, for 100 år siden, for 200 år siden, 300 år.....

Det er vanskelig å forestille seg hva som skjuler seg bak disse gamle fasadene, bl.a. går det en historie om at det i et av husene skjulte seg kunstskatter som ble solgt for 73 millioner dollar. Historien er faktisk sann, oversikt over en del av bildene som ble solgt i 2001 til inntekt for UNICEF kan du finne her, og en bekreftelse fra FNs hjemmeside kan du lese her. Den ubekreftede delen av historien går ut på at enken som testamenterte bildene til UNICEF først ville gi gaven til byen Cagnes sur mer mot at en gatestubb ble oppkalt til minne om hennes mann, men at ordføreren takket nei.....

Place St. Sebastien

SpiseVilt-terrine med sylteagurk, rucculasalat og kirsebær
Måltidene er en viktig begivenhet for alle franskmenn - spesielt lunsjen - og god mat er en viktig ingrediens i "Det gode liv". Forholdene ligger godt til rette for den som liker god mat - enten man vil spise ute eller hjemme. I landsbyen finnes en rekke restauranter. Baguette stekt i olivenolje med hvitløk

 Markedshallen i Cagnes sur Mer ligger i Rue Marché og er åpen hver dag unntatt mandag og kan absolutt anbefales et besøk. Her er det bl.a. mulig å kjøpe frukt,Kalvefilet med soltørkede tomater på en seng av rucculasalat med rosmarinolje, havsalt og kvernet pepper grønnsaker, fisk, vilt, kjøtt, bakervarer, oljer, krydder, kaffe og ikke minst "verdens beste" tapenade og oliven. I Frankrike reiser man gjerne avgårde for å få en god matopplevelse. Det finnes mengder av restauranter som gir gode opplevelser i området rundt Haut de Cagnes, om man skulle ønske å spise utenfor landsbyen.

Markeder
En eller to ganger i løpet av sommeren er det antikkmarked på Place du Chateau i Haut de Cagnes. Samlere og antikvitetshandlere fra hele området stiller da ut kunst, bruksgjenstander og snurrepiperier. De fleste byene i området har brukt-/antikkmarked (Marché de la Brocante) hver uke, f.eks. i Nice på Cours Saleya mandag, Antibes torsdag og lørdag, Villeneuve Loubet søndag, Vence onsdag og i Villefranche lørdag og søndag. Det er også hyppige markeder for matvarer og blomster i regionen.

Stranden
Til stranden kommer man enten med bil i løpet av 10 minutter, eller ca. en halv time til fots. En kombinasjon kan være å ta gratis-bussen Navette Gratuite ned til selve Cagnes sur Mer og deretter spasere gjennom gatene i byen ned til stranden. Det finnes flere private strandrestauranter med utleie av solsenger og parasoller; eller man kan velge en offentlig strand. Det er normalt mulig å leie vannscooter, stå på vannski eller fly parachute etter båt.

PetanqueBenk utenfor det gamle vaskeriet
På Place du Chateau finnes selvfølgelig landsbyens egen bane for å spille ”Petanque” - Provence sin variant av nasjonalsporten Boule, som minner mye om Boccia. Om man ikke ønsker å spille selv, er det en opplevelse å følge med når landsbyens egne lever seg inn i spillet, diskuterer taktikk og krangler om millimetere. 

Kunst og kultur
I selve Haut de Cagnes kan man besøke middelalderslottet - Chateau Musée hvor det som oftest er vandreutstillinger i tillegg til de faste utstillingene. Om sommeren arrangeres det konserter på Place du Chateau eller i borggården - Place Grimaldi - det kan være alt fra jazz og rock til gregoriansk sang og klassisk kammermusikk. Opera finnes både i Nice og i Monaco. I Cagnes sur Mer kan man besøke Renoir-muséet og hvert år arrangeres flere konserter, bl.a. de årvisse konsertene i Renoir-hagen og Country-festivalen. I regionen forøvrig er det utallige faste utstillinger og muséer, bl.a. museet for moderne samtidskunst i Nice, Picasso-muséene i Antibes og i Vallauris,
Villa Kerylos i Beaulieu (Gresk villa fra antikken), Villa Ephrussi–de–Rothschild på Cap Ferrat (luksus-eiendom fra begynnelsen av 1900-tallet), Matisse-muséet i Nice, Chagall-museet i Nice, kunstsutstillingen i Fondation Maeght i St. Paul, Fernand Léger-muséet i Biot og Chapelle du Rosaire i Vence (dekorert av Matisse).

Blant de største faste arrangementene gjennom året finnes Filmfestivalen i Cannes (i mai), karnevalet i Nice (februar) samt jazz-festivalene i Nice (juli) og Juan les Pins (juli). Sportsinteresserte kan se fransk toppligafotball i Monaco eller Nice, heie fram brødrene Solberg i Rallye Monte Carlo (januar) eller overvære Monaco Grand Prix i Formel 1 (mai). Rivieraens største heste-veddeløpsbane - Hippodrome Côte d'azur - finnes også i Cagnes sur Mer.

Gréolières Les Neiges

Utflukter
Med bil kommer man seg i løpet av ca. en halv time vestover mot f.eks. Biot, Antibes, Juan les Pins, Grasse, Cannes eller Mougins; østover mot Nice, Villefrance, Beaulieu, Eze, Monaco, Menton eller nordover mot Vence, Tourettes sur Loup, Gourdon, St. Jeannet eller spesielt St. Paul de Vence hvor det anbefales et besøk på restauranten Colombe d'Or som har en unik og uformell atmosfære - her finnes bl.a. originale verker av Matisse, Picasso, Léger, Braque, Miró, Calder, Arman, César. Det går buss- og/eller jernbane-ruter til de samme stedene, man må da beregne opp mot den doble tiden. Beregner man en drøy time kommer man østover til Italia, vestover til St. Tropez eller nord-vest til det imponerende Gorges du Verdon – Frankrikes Grand Canyon. På et par timer med bil eller buss kommer man til Marseille eller Aix-en-Provence, og innen denne avstanden finnes også skisport-stedene Isola 2000, Valberg og Auron. UtenforUtsikt over fjellheimen fra en badekulp i ISOLA 2000 skisesongen er det flott turterreng med merkede turstier for den som elsker fjellheimen. På de fleste steder er det mulig å finne en avkjølende fjellbekk med fine badekulper. Det nærmeste skisportstedet er Gréolières Les Neiges på ca. 1.500 meters høyde, en liten time med bil, også her er det fint turterreng og deilig fjell-luft om sommeren.

Dersom man skal være mer enn en uke, eller ønsker å bygge på ferien i den ene eller andre enden, kan en tur med fergen fra Nice til Korsika anbefales.

Mellom Cagnes sur Mer og Antibes finnes et område med en rekke forlystelser: Aqua Splash – badeland med vannsklier og bølgebasseng, MarineLand – aquarium/show med delfiner, haier og spekkhuggere, La Petite Ferme - Bondegårdspark, foruten minigolf, tivoli og go-cart.

Golf
Området er et eldorado for golf-entusiaster, med en rekke flotte baner i nærheten. En oversikt over de 10-15 nærmeste banene finnes her.

 

Beach Club i St. Laurent