Cagnes sur Mer
med middelalderlandsbyen Haut de Cagnes

Cagnes sur Mer
Cagnes sur Mer er en moderne kystby med ca. 45.000 innbyggere som har butikker og servicefaciliteter av alle slag i tillegg til offentlige og private strandtilbud. På en høyde i denne byen ligger middelalder-landsbyen Haut de Cagnes som omkranser Grimaldi-slottet med røtter fra 1300-tallet. Kart over Cagnes sur Mer (i PDF-format) kan du se her.. .

 

Haut de Cagnes
Haut de Cagnes har en ekte middelalder-atmosfære, med trange smug, gamle stenhus, bymur og ikke minst Place de Chateau som er omkranset av 7 av landsbyens 14 restauranter. Restaurantene i landsbyen er i alle prisklasser, fra enkle pizza-steder til Josy Jo og Le Cagnard som i mange år har hatt hver sin stjerne i Michelin-guiden.

Transport
Ved hjelp av gratis-bussen - Navette Gratuite - som heleKlikk på bildet for å se tider dagen og kvelden kjører kontinuerlig rundturer nedenom Cagnes sur Mer, kan man besøke enda flere restauranter uten egen transport. Navetten er også et godt alternativ om man ønsker å dra ned til byen for å handle i markeds-hallen eller om man vil dra på stranden uten egen bil. Dersom man velger å spasere, tar det en snau halvtime fra landsbyen til stranden og en drøy halvtime hjem igjen pga. stigningen opp til middelalderbyen.

Adkomst
Byen ligger vest for Nice på den franske riviera. Det tar et kvarter med bil fra flyplassen, se kjørebeskrivelse.Bussholdeplassen - Gare Routière - i Cagnes sur Mer Fransk beskrivelse av kjøreruten for utskrift til taxi-sjåfør finner du her.... Flere bussruter går fra flyplassen gjennom byen, bl.a. samme rute som går til Cannes lenger vest. Bussavgang normalt ca. 2-3 ganger pr. time, reisetid i underkant av en halv time. På bildet av bussholdeplassen vises stoppestedet for gratisbussen - Navette Gratuite - til venstre og stoppestedet for bussen til flyplassen og Nice til høyre.