Sist oppdatert: 27.04.2009

Restauranter
i Haut de Cagnes

Le Cagnard

Midlertidig(?) ute av drift

"Le Cagnard" var landsbyens beste, og dyreste, restaurant og hadde i mange år stjerne i Guide Michelin. Dersom man var ute etter et uforglemmelig gourmetmåltid - uten å tenke på regningen - var dette stedet. Restauranten i "Le Cagnard" stengte i mars 2009, og for tiden er det kun hotellet som er i drift. Det er å håpe at "Le Cagnard" snart får nye eiere som vil drive restauranten videre. I tillegg til fremragende meny var det også helt spesielle lokaler. Utendørs er det kun en liten terrasse med 5-6 bord, men taket i restauranten kan skyves til side slik at man sitter under åpen himmel også innendørs! "Le Cagnard" ligger ca. 150 meter unna, i Rue Sous Barri som er veien på nedsiden av leilighetene. Det er fortsatt fullt mulig å gå inn for bare å ta en titt på lokalene. Les mer her...
Josy Jo
"Josy Jo" har også i mange år hatt stjerne i Guide Michelin. Stedet er veldig populært, men det er ofte tilreisende gjester som fyller plassene. På menyen finnes vanligvis et større innslag av Provençalske spesialiteter enn på de andre restaurantene i landsbyen. Det er ofte kjøtt og her vil man normalt finne en svært god biff. Noen av rettene kan du lese mer om her.... I motsetning til de fleste andre franske restauranter har ikke "Josy Jo" alltid flere retters menyer - man bestiller enkeltretter etter ønske og dette gjør at et måltid med flere retter kan bli dyrere her enn på andre restauranter med tilsvarende standard. Fra tid til annen har de hatt en 3-retters meny til lunsj, men dette er ikke fast. "Josy Jo" ligger på andre siden av landsbyen, men fortsatt innen en 8-10 minutters spasertur. Les mer her...
Fleur de Sel
Restaurant "Fleur de Sel" ligger ca. 50 meter oppover Montée de la Bourgade. Dette er en gourmetrestaurant som har fått mye god omtale,og som har vært nevnt i Guide Michelin i de senere årene. Stedet kan tidvis by på spennende menyer og kvaliteten på maten er som oftest på et høyt nivå. Atmosfæren er uformell med en hyggelig betjening. Restauranten har ikke uteservering. Kort og godt en meget god restaurant. Les mer her...
Entre cour et jardin
"Entre cour et jardin" var i mange år en personlig favoritt blant restaurantene i gourmetklassen i landsbyen fordi dette var stedet som ga best valuta for pengene dersom man var ute etter et gourmetmåltid og samtidig ønsket en uformell atmosfære. Restauranten skiftet eiere i april 2004, og Stephane opprettholdt minst den samme høye standarden som tidligere. I 2005-utgaven av Gault Millau fikk restauranten samme score som Le Cagnard. Vinteren 2009 sluttet imidlertid gourmetkokken Carl for å begynne som kokk i en privat husholdning i London. Stephane valgte da å videreføre restauranten som en type bistro. Selv om maten har høyere standard enn hva nordmenn flest forbinder med bistro, så er det ikke samme gourmetklasse på maten som tidligere. Stedet har ikke uteservering, men det store vinduet på til høyre bildet kan imidlertid åpnes helt. Hvis man er tidlig ute med bordbestilling kan man reservere bordet ved vinduet og få en tilnærmet uteplass til middag om kvelden. Restauranten befinner seg ca. 25 meter oppover Montée de la Bourgade. Innehaveren er meget profesjonell og samtidig vennlig og uformell, og han stiller i en klasse for seg når det gjelder å gjøre sitt for at måltidet skal bli en gledelig opplevelse for gjestene.
Au village
"Au village" het tidligere "La Brasserie du Chateau" og ligger på selve Place du Chateau og har en stor uteservering. Etter at restauranten var uten drift i nesten et år, tok Rick og Werner, eierne av Grimaldi, over stedet. Til påsken i 2007 åpnet de et totalt nyoppusset sted. Cindy og hennes jenter driver stedet med vennlig og serviceminded profesjonalitet og gjør dette til et OK spisested på et fint beliggende sted. I tillegg til tradisjonelle "Brasserie-retter" har de enkelte vietnamesiske retter på menyen. De har også skikkelig hamburger med frites!
Le Grimaldi  
"Le Grimaldi" var tidligere et sjarmerende slitent hotell- og restauranthus med enkel, tradisjonell provençalsk mat. Stedet ble totalrenovert og gjenåpnet i mai 2003 som gourmetrestaurant med Werner og Rick som nye eiere. Deres ambisjoner ble kronet med hell da Grimaldi, etter å ha vært nevnt i Guide Michelin siden 2006, fikk en gaffel i 2008-utgaven. Fra våren 2008 har driften vært leid ut til andre, og det kan ikke lenger regnes som en god gourmetrestaurant. På menyen står tradisjonelle franske retter, og de serveres ofte med litt uvant krydder og tilbehør. Grimaldi er fortsatt en meget god kombinasjon av god mat og god beliggenhet. Les mer her...
Les Baux
Restaurant "Les Baux" ligger på et hyggelig hjørne rett ved Place du Chateau ca. 200 meter fra leilighetene. Stedet er uovertruffent dersom man ønsker å oppleve sjarm og hyggelig betjening samtidig som man inntar et enkelt, men alltid smakfullt måltid. De har ikke flere retters menyer og man får derfor best valuta for pengene når man ikke ønsker et større måltid. Stedet er familiedrevet av Marithé som står for kjøkkenet og sønnen Erwan som tar seg av gjestene. Om sommeren spiser man ute og plasseringen gjør at man får med seg det meste av det som skjer i landsbyen. Om vinteren spiser man som regel innendørs, men restauranten ligger slik til at det ikke er uvanlig å kunne innta lunsjen utendørs på en solfylt dag, selv i januar.
Jimmy's
"Jimmy's" ligger på skyggesiden av selve Place du Chateau og er derfor på sommeren nesten alltid fullt. Om vinteren er det koselig å sitte inne i varmen fra den vedfyrte pizzaovnen. Med uteserveringen er "Jimmy's" om sommeren den største og kanskje den mest livlige restauranten i landsbyen. "Jimmy's" var tidligere et utpreget pizza-sted, men etter at det ble overtatt av nye eiere i april 2003, utvidet Olivier og Pascal menyen slik at det var flere retter å velge mellom både til lunsj og middag. I juli 2008 ble stedet igjen tatt over av nye eiere som viderefører den samme menyen og opprettholder servicevennligheten. "Jimmy's" er normalt ikke så strenge på tidene for lunsj og middag som andre franske restauranter, og stedet kan derfor ofte være redningen for nordboere som ikke har tilpasset seg franske spisetider.
La Goutte d'eau
"La goutte d'eau" har om sommeren sin uteservering sentralt plassert ved en vannfontene øverst i Montée de la Bourgade, 50-60 meter fra leilighetene. Uteserveringen ligger noen meter oppover gaten på oversiden av selve restauranten slik at innehaveren Fabrice - med et smil - løper kontinuerlig opp og ned for å servere sine gjester. Det kan derfor ta litt tid å gjennomføre en tre retters middag, men det er et hyggelig sted å sitte om man har god tid. Middagsserveringen begynner som regel tidligere her enn på de andre restaurantene, ca. kl. 18.00, slik at det ofte blir fullt av turister som ikke har vent seg til spisetidene. Maten er ikke i gourmetklasse, men alltid verdt pengene og noen ganger meget god.
Le Manoir
"Le Manoir" er restauranten som, sammen med "Entre cour et jardin", ligger nærmest leilighetene, ca. 25 meter oppover Montée de la Bourgade. Restauranten som har italiensk kjøkken, regnes ikke blant gourmet-restaurantene i landsbyen. Stedet fikk nye eiere høsten 2007. Man kan få en rimelig 3-retters meny og det er hyggelig betjening. Plasseringen er også førsteklasses, midt i Montée de la Bourgade og med en liten uteservering om sommeren.
Le Perousin  
"Le Perousin" ligger ca. 25 meter nedover Montée de la Bourgade, litt inn i Hippolyte Guis. Restauranten har tidligere vært "Il Melograno" med italienske eiere og "Le Clap" med franske eiere. Etter at "Il Melograno" var stengt en stund, åpnet stedet høsten 2010 med et ungt, franskt par som eiere. De serverer helt grei, fransk mat uten de store krumspring. Rimelig meny, men kvaliteten kan være noe ustabil. Det er et intimt lokale med plass til ca. 25 gjester. Siden det ikke er noen uteservering, er det ofte lett å få plass om sommeren.

 

 

L'Atelier
"L'Atelier" var tidligere "Le Vertigo". Det ligger på solsiden av Place du Chateau og er perfekt for å innta en liten kaffe i morgensolen eller et lite glass på slutten av kvelden. Restauranten har hatt ulike eiere de siste årene. Fra høsten 2004 var det Steph som sammen med sin kjære Marie satset på å drive det som et Crêperie. Fra 2010 er det igjen nye eiere som har gitt stedet en ansiktsløftning. Det er et aktuelt sted for å ta et glass eller to, i tillegg til at de serverer enklere måltider. Absolutt verdt å prøve hvis man vil ha et lettere måltid og en drink eller to, før eller etter maten. "L'Atelier" har også åpent utenom tidene for lunsj og middag.
Chez Pluch

Midlertidig(?) ute av drift

"Chez Pluch" var et ganske spesielt sted. Det ligger på selve Place du Chateau med en stor uteservering, hvor det sjelden var mer enn 2-3 bord besatt. Stedet ble drevet alene av enken etter den Pluch som ga stedet navn, og hun tok bare så mange gjester hun ønsket. Fra sommeren 2004 overtok sønnen på kjøkkenet. Hans kone serverte og de tok i mot flere gjester.

"Chez Pluch" er nå stengt og landsbyen vil savne Madames hvitløks- og chili-marinerte grillede Gambas!

Le Black Cat

Midlertidig(?) ute av drift

"Le Black Cat" var tidligere en av flere nattklubber i Haut de Cagnes, med navnet "Le 4". I en kort periode var det kun en liten Snack med uteservering utenfor inngangen på selve Place du Chateau. Stedet ble i 2003 overtatt av eierne av Grimaldi som fullstendig renoverte stedet og gjenåpnet det som Jazz Bar. "Le Black Cat" hadde Live music hver torsdag, fredag og lørdag fra kl. 22.00. De holdt ofte på til siste gjest hadde danset seg ferdig og var det naturlige siste stopp på en "tur på byen" i Haut de Cagnes. Stedet ble vurdert i Nice Matin den 7. august 2005. "Le Black Cat" er for tiden stengt.
La Taverne du Chateau

Midlertidig(?) ute av drift

"La Taverne du Chateau" var landsbyens mest besøkte pub eller bar, som ble drevet av Mathieu, Vincent og Laurence. Stedet ble overtatt av nye eiere i 2006, men ble rammet av brann i februar 2008 og er inntil videre stengt.